Posted by: emashitam | July 18, 2009

Kenapa 65 ?

Pilihanraya Kecil Manik Urai Kelantan pada 14/7/09 telah menzahirkan satu keputusan yang menyatakan bahawa isu pembangunan masih relevan disitu. Ini dibuktikan oleh Kedua-dua Kawasan mengundi Manik Urai Lama dan Manik Urai Baru BN menang kali ini kerana janji BN nak buat jambatan baru yang boleh dilalui dari dua hala yang bernilai 7 juta. Sementara di Manjor Pula Dato Ibrahim Ali berjanji nak buat jambatan bagi menghubungi Kg Karangan dengan Kg Pemberian. Di Laloh Pula dijanjikan Satu Bandar Agropolitan akan dibangunkan.

“JANJI ITU AKAN DITUNAIKAN JIKA BN MENANG.”

Kemanakah peruntukan itu sekiranya BN kalah?. Ini jelas membayangkan bahawa Meng ANAKTIRI kan memang wujud didalam  satu (1)malaysia, DULU, KINI DAN SELAMANYA. Manik urai adalah kawasan yang telah dipersetujui oleh kedua belah pehak bahawa pembangunannya adalah dibawah tanggongjawab KESEDAR, Kenapa pula nak jadikan isu politik. Kalau dulu Pengkalan Pasir, janji BN pun pelbagai yang tak tertunaikan. 

Jangan suka menabur janji, tunaikanlah dulu tanggongjawab sebelum mengadakan janji yang baru. Jangan ingat rakyat kelantan tak nampak dan tak ingat dengan pelbagai janji yang ditaborkan dulu. Dimanakah kilang gelugor yang Dato Pa rasmi diKuala Balah semasa PRU 2004, Dimanakah pula Bandar Proton Jeli yang dijanjikan pada PRU 1995 dulu. Sementara parit pencegah banjir diPasir Mas (janji PRK Pengkalan Pasir) pun sekadar separuh saja. Jalanraya Kota Bharu – Kuala Krai yang dijanjikan akan dilebarkan kepada 4 link(PRK Pulau Condong) cuma separuh-separuh saja.

Alaaah……. Banyaklah lagi kalau nak disebut. 

Lidah memang sah tak bertulang.

BUAT KE TAK BUAT, lihatlah nanti PRU 13, Apa keputusan rakyat kelantan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: